En utrolig deilig gryte, der hemmeligheten er kanel!
Dette trenger du:
- 750 g renskåret lammekjøtt eller aller helst 1,5 kg med bein
- 2 ss olivenolje
- 2 ss kanel
- 4 dl vann
- 2 løk
- 2 røde paprika
- 2 røde chili
- 1,5 dl upolert ris
- 2 laurbærblad
- salt og pepper
- en buljongterning hvis du ikke har med beina
Bruker du lammekjøtt med bein, skjærer du av kjøttet og deler det i store biter. Jeg brukte to lammeknoker, ikke det fineste kjøttet på dyret, men det gikk helt fint. Selv kjøtt med mye sener blir mørt i trykkoker. Skjær løk i båter, paprika og chili i strimler.
Sånn gjør du:
- Ha olje og kanel i trykkokeren. Det er ingen trykkfeil, det skal være 2 ss, og gjerne litt rause skjeer. La kanelen surre litt i oljen mens den varmes opp.
- Ha kjøttet i den varme oljen, vend det fort et par ganger så kjøttsaften forsegles.
- Ha vannet i kjelen, legg i risen, løk, paprika, chili og laurbærblad.
- Salte og pepre etter smak. Rør det hele litt rundt og legg ev. beina på toppen, da får sausen ekstra god smak.
- Lokk på, og kok i 20 min. Har du ikke kjøttbein i trykkkokeren, holder det med 15 min. Regn med kø i byssa, det lukter himmelsk mens det koker – og det smaker enda bedre! Lørdagen er reddet!
Forlegger-Anne takker Trine Amalie for alle de fine oppskriftene i boken!