Ukas trykkokeroppskrift: Gresk lammegryte

En utrolig deilig gryte, der hemmeligheten er kanel!

Dette trenger du: 

  • 750 g renskåret lammekjøtt eller aller helst 1,5 kg med bein
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss kanel
  • 4 dl vann
  • 2 løk
  • 2 røde paprika
  • 2 røde chili
  • 1,5 dl upolert ris
  • 2 laurbærblad
  • salt og pepper
  • en buljongterning hvis du ikke har med beina

 

Bruker du lammekjøtt med bein, skjærer du av kjøttet og deler det i store biter. Jeg brukte to lamme­knoker, ikke det fineste kjøttet på dyret, men det gikk helt fint. Selv kjøtt med mye sener blir mørt i trykkoker. Skjær løk i båter, paprika og chili i ­strimler.

Sånn gjør du:

  1. Ha olje og kanel i trykkokeren. Det er ingen trykkfeil, det skal være 2 ss, og gjerne litt rause skjeer. La kanelen surre litt i oljen mens den varmes opp.
  2. Ha kjøttet i den varme oljen, vend det fort et par ganger så kjøttsaften forsegles.
  3. Ha vannet i kjelen, legg i risen, løk, paprika, chili og laurbærblad.
  4. Salte og pepre etter smak. Rør det hele litt rundt og legg ev. beina på toppen, da får sausen ekstra god smak.
  5. Lokk på, og kok i 20 min. Har du ikke kjøttbein i trykk­kokeren, holder det med 15 min. Regn med kø i byssa, det lukter himmelsk mens det koker – og det smaker enda bedre! Lørdagen er reddet!

 

Forlegger-Anne takker Trine Amalie for alle de fine oppskriftene i boken!

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.