Ukas trykkokeroppskrift: Mexicansk linsesuppe

En superenkel oppskrift som du garantert får til i dag! Vi gir deg som vanlig en oppskrift onsdag formiddag – en oppskrift som du rekker både å handle inn, tilberede og til og med slappe av litt ekstra. Noe å lure på?

Oppskriftene er som vanlig fra Trine Amalies kokebok, liker du den og vil ha boken, finner du en link lenger ned på siden!

Du trenger:

  • 2 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ½ dl grønne linser
  • 1 liter vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 1 boks knuste tomater
  • 3 – 4 stilker stangselleri
  • 1 ts kummin
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ½ dl røde linser
  • 1 ts salt

Denne er enkel! Sånn gjør du:

Du hakker løk, knuser hvitløk, og lar dem surre et par minutter i oljen. Så skjærer du selleri i skiver, åpner boksen med tomater og blander alt sammen med krydder og linser og det hele i trykk­okeren. Kokes under trykk i 10 minutter – ferdig! Det er lov å spise nachos til.
Chilipulver kan erstattes med en rød frisk chili eller to i tynne skiver hvis du har. Om du vil ha med frøene eller ikke er opp til deg, det kommer an på hvor modig du er. Suppen blir om mulig enda mer meksikansk hvis du har i en boks maiskorn uten laken med det samme du har tatt av lokket på trykkkokeren.

Kjøp boken her: Kr. 349,- 

(Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Hilsen Forlegger-Anne

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.