Novemberkalender: 17. november – Sigmund Strøm: «Over Atlanteren i et egg»

Sigmund Strøm:
«Over Atlanteren i et egg». En heltedåd eller det reneste galskap?

Helt frivillig legger Ole Brude og hans tre kamerater av gårde fra Ålesund i et 18 fot langt stålegg. Målet er New York. Da de kastes i land i Glouchester i USA tre måneder senere har de helt klart bevist at en overbygd livbåt er det eneste riktige. Og det var det Ole ville bevise.

Han hadde også et håp om pris og penger for sin oppfinnelse, men så skjedde dessverre ikke. Først mange, mange år etter ble det vanlig med overbygde livbåter og nå finnes selvfølgelig ikke annet.
Brude med sitt egg var kanskje heller ikke den første som tenkte de tanker. Og lenge lå det et lignende fartøy rett ved Elvebakken videregående skole. Ombord, der på parkeringsplassen bodde en kunstner, jeg slo av en prat og kom senere tilbake med boken «Over Atlenteren i et egg» som en liten gave. Da hadde han sønnen på seks år på besøk og lovte å lese boken høyt for guttungen.

Og sånn helt til slutt, kan det stemme at Ole og kameratene helte kvikksølv i ertesuppen og at den «danset»? Hva tror du? Tre måneder inne i et lite stålegg? Beholder DU forstanden?

Er du i Ålesund besøker du selvfølgelig museet og du går inn i egget og tenker deg tilbake i tid!

Kr. 249,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.