Pinnekjøtt i trykkokeren – kanskje i dag?

I dag er det 1. desember – og julen kommer som vanlig alt for raskt. Hva med å gå julen i møte med å starte i dag – og starte med manges favoritt – pinnekjøtt. På en helt alminnelig hverdag? Hvorfor ikke?

Har du lyst på pinnekjøtt til middag i dag, må kjøpe ferdig utvannet kjøtt. Kokingen, den ordner seg selv mens du dekker bordet og setter på god musikk! (Bildet har jeg tatt sjansen på å låne fra godt.no – der finner du mange gode oppskrifter!)

Oppskriften får du litt lenger ned:

… kanskje boken kan være en fin gave til deg selv eller noen du kjenner? Bestill med en eneste gang, så er en gave klar? En rimelig trykkoker får du i jernvarehandelen! Er du usikker på hva du skal velge, sjekk gjerne litt rundt! Forlegger-Anne har tre – en ombord på skøyta Dvina, den kjøpte vi på Madeira i 2001 – den andre ble med BareBare til HutaHeiti (Tahiti) i 2019. Og så til slutt… kjøpte jeg en på Finn.no – og i den, lå utrolig nok… boken ABC for trykkoker!

KJØP HER:

Du trenger:

 • 1,5 kg pinnekjøtt
 • Poteter
 • 1 kg kålrabi
 • Vann
 • Salt
 • Pepper
 • Muskatnøtt
 • Kremfløte

Oppskriften er veldig enkel:

 1. Pinnekjøttet vannes ut natten over (eller kjøp ferdig utvannet) . Bytt vann en gang. Legg rist eller aller helst pinner i bunn av trykkokeren. Fyll vann så det dekker pinnene, legg pinnekjøttet over. Kokes under trykk i en time. Pass på at du demper varmen – kjelen bør ikke koke tørr.
 2. I mellomtiden skreller du kålrabi og deler den i terninger.
 3. Ta opp kjøttet og hold det varmt (pakk inn i aluminiumsfolie og legg et håndkle over). Sett på potetene. Ta pinnene ut av kjelen. Sil skyen og hell litt tilbake i trykkokeren.
 4. Fyll på tre dl. vann. Legg kålrabi-biter i trykkokeren, legg ved et par skrelte poteter delt i terninger og kok under trykk i fem minutter. Bruk potet-moseren til å stampe kålrabi og poteter til en grov mos. Tilsett litt fløte og malt muskat.

 

Kan man ha det bedre?

Hilsen Forlegger-Anne

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.