NY BOK: En virtuell atlanterhavskryssing

Eledone II av Marie Lødrup SVensli

Alle seilaser er unike, men denne atlanterhavskryssingen er kanskje enda mer annerledes enn alle andre. For den skjer i et dataspill.

Det har vært spennende å samarbeide med debutanten Marie Lødrup Svensli om «Eledone II». Boka er en framtidsroman om 19 år gamle Tau Hong Olsen, som er gamer og spillutvikler. Han har operert inn en mikrobrikke i bakhodet og vil skape en virtuell og virkelighetsnær seilas over Atlanteren. Men ting er ikke som han tror, for chipen truer Taus eksistens.

I «Eledone II» flettes klimakrise og en ganske innfløkt kjærlighetshistorie sammen med historien om hovedpersonen Taus personlige utvikling og eksistensielle drama for å gjenerobre seg selv. Alt sammen er fint vevd inn i en sci-fi-fortelling.

Eledone II er lettlest og spennende. Som andre seileeventyr inneholder boka gode refleksjoner om livet, døden og tilværelsen midt ute på et endeløst hav. Den egner seg godt for voksne, unge voksne og alle som elsker eventyrlige seilaser.

Kanskje dette er årets julegave?

 

Her kan du lese mer om Eledone II:

19 år gamle Tau Hong Olsen er gamer og spillutvikler. Nå har han operert inn en mikrobrikke i bakhodet og blitt medlem i nettsamfunnet Veven. Forstår han fullt ut konsekvensene av det han har gjort?

Meninxpandemien har gjort at alle lever isolert, og Tau har mistet både foreldrene og vennene sine. Chipen gjør det enklere å komme i kontakt med andre. Men er egentlig folk i Veven den de gir seg ut for å være?

Tau har vokst opp med seiling og har krysset Atlanteren i foreldrenes seilbåt Eledone. Ix, skaperen av nettsamfunnet Veven, ber Tau utvikle en virtuell atlanterhavskryssing for datteren til en kunde. Tau bruker chipen til å skape Eledone II, en virkelighetsnær seilas med delfiner, flyvefisker, squaller og den uendelige ensomheten i stormer og på et blikkstille hav. Han vil at kunden skal oppleve hvordan alt faktisk er på en seilbåt på Atlanteren.

Etter hvert innser Tau at Ix har sine egne planer for chipen. Planer som er så livstruende at Tau blir kastet ut i en kamp for sin egen eksistens.

 Bli med på en seilas utenom det vanlige!

«Jeg kan ikke dvele ved skrekkscenarioer. Katastrofetanker løser ingenting.

Nå må jeg ta et skritt om gangen.» (Tau Hong Olsen)

Kr. 349,-
(Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.