Trykkokebokforfatter Trine Amalie har reist i egen båt gjennom Europa til Svartehavet. For henne virker det som om landene i Øst-Europa har vært flinkere enn oss til å ta vare på sine mattradisjoner og ikke forflater tilbudet ved å la nyvinninger som hamburger, kebab og pizza fortrenge de lokale rettene. I Øst-Europa brukes også mye suppe, kald eller varm, hele året. Dahorp er en klassisk serbisk rett, en slags mellomting mellom suppe og gryterett.
Dette trenger du:
- 500 g lammebryst uten ben
- 4 ss smør
- 1 suppekvast (noen stilker timian, persillestilker, sellerigrønt, oregano pakket inn i noen grønne blader fra en purre) eller 2 ts tørkete urter
- 2 sjalottløk, hakket
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 rød paprika i strimler
- 1 grønn paprika i strimler 1 liter vann
- 3 buljongterninger
- 2 ½ dl ris, ikke hurtigris 1 ss eddik
- salt og pepper
Sånn gjør du det:
Skjær kjøttet i terninger og brun dem lett i smør i trykkokeren. Så har vi alt det andre oppi og koker under trykk i 17 minutter. Ta ut suppekvasten, smak til med salt og pepper og server med godt landbrød til.
Enkelt – eller hva?
Bildet har forlegger-Anne tatt på egen tur – på Fair Isle
Ha en fin dag!
Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsen)