Novemberkalender: 20. november – Trine Amalies tre ABC-er

Trine Amalie Sjøvold:
«ABC -for Atlanterhavseilere», «ABC for kanal og elvefart» og «ABC for trykkoker». En utrolig dame som uten mye erfaring gjennomfører sine prosjekter med stil!

Jeg tror Trine Amalie må ha Pippi som sin helt med mottoet: «Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert»! Hun legger av gårde over Atlanterhavet med knappe to ukers seilerfaring. At mannen Ole hadde slag året før stopper hverken henne eller mannen. Vel hjemme tenker hun for seg selv: «Nå vet jeg hvordan det skal gjøres, så nå skriver jeg bok». Som sagt, så gjort. Og boken blir en suksess på Flyt! De bestemmer seg for å selge den gule seilbåten «Citrina» og kjøper seg motorbåten «Endelig» og legger igjen av gårde, denne gangen på Europas elver og kanaler til Svartehavet og Istanbul. Blir det bok? Ja, selvfølgelig blir det bok, den første på norsk om temaet. Og siden Trine Amalie elsker trykkokeren tryller hun like godt fram en ABC for trykkoker, den første norskproduserte, med råd og vink og selvfølgelig oppskrifter i fleng. Denne er en av bestselgerne på Flyt og kommer i stadig nye opplag.

På reisen gjennom Europa skrev hun reiseartikler for Båtmagasinet. I Beograd ble hun utnevnt til «journalist», noe hun slett ikke er. Som «journalist» ble hun presset til å delta i årets fiskefestival. På festivalens andre dag var det konkurranse mellom presse og politikere. Mens de andre stilte med lag, stilte hun alene, med hjelp av Ole til å tenne bålet. Suppene ble vurdert av kokker, og hennes fikk hederlig omtale og premie som «eksotisk». Og det var den jo. Hun lagde norsk, hvit fiskesuppe. Serbisk fiskesuppe er mørk rød med mengder av paprika og basert på kraft kokt på løk. Etter vurderingen ble suppene delt ut til tilskuerne. Om hun ikke vant konkurransen, vant Ole båltenningen og Trine Amalies norske fiskesuppe vant «publikumsprisen». Den var fortært på et par minutter, og falt absolutt i smak. Men brukte du trykkoker Trine Amalie?

ABC for Atlanterhavsseilere
Kr. 349,-
 (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

AbC for kanal- og elvefart
Kr. 349,-
 (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

ABC for trykkoker
Kr. 349,-
 (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.