Novemberkalender: 21. november – Toralf Andersen: «LIVBÅTEN»

Oddmund Ljone
«Livbåten» – En historie om helt utrolig heltemot, fra kaptein Toralf Andersens side, men også fra hans menn!

Her er jo kaptein Toralf Andersen vår helt, mens boken er velskrevet og historisk nært opp til virkeligheten og ført i pennen av Oddmund Ljone. Vi vet at forfatteren hadde mange samtaler med Toralf.

Forlegger-Anne leter etter stoff om kapteinen, men finner lite – så denne gangen spør jeg dere der ute: Vet dere noe om Kaptein Andersen – eller vet dere noe om hans menn? Kanskje akkurat du er i slekt, er barnebarn av en av disse stolte, flotte karene – og kan fortelle noe?

Her får du baksideteksten og jeg håper boken kan være av interesse for deg!
3000 mil i åpen livbåt gjennom 30 døgn. Boken forteller om livbåtseilasen etter Ferncastles forlis i juni 1943, tusen mil vest av Australia. Det ble skrevet om boken: «For oss som helt fra krigens dager har kjent til Ferncastle–mennenes ferd tvers over Det indiske hav i livbåt til Madagaskar, er det en gripende opplevelse å få dette fremstilt i sammenheng. Boken er et mektig epos over norske sjømenns utrolige hardførhet og utholdenhet. Nettopp ved sin enkle skildring av de små tingene, de daglige opplevelsene gjennom 30 døgn i en livbåt, blir boken mer spennende enn noen sjøroman. Sjørokket, sulten, tørsten — og Timians kjærlighet til jorden og hans fantasi-forestillinger vil leve videre i vår erindring. Forsøket på å gi kameratene en «skikkelig» begravelse, avdekker selve urgrunnen i sjømannens sinn. Boken er positiv i sin innstilling til menneskene og derfor en av de virkelig verdifulle krigsskildringene vi har fått i norsk litteratur.»

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.