Novemberkalender: 13. november – Per Tangvald: «På liv og død» og «Havets vagabond»

Per Tangvald:
«På liv og død» og «Havets vagabond». Per er en av de mest kjente Flyt forfatterne, men kanskje også en av de mest omstridte. Hva skjedde egentlig?

Per vokste opp i Oslo og var regnet som en nervøs gutt av sin mor. Da faren oppdaget at moren ga han sovemedisin bestemte han at Per skulle lære å seile. Som sagt, så gjort, han ansatte en egen lærer og Per seilte dagen lang hele denne sommeren og rakk å bli en habil seiler og bli glad i havet.
Dette var vel kanskje rikmannstilnærmingen der jo andre unge gutter stakk hjemmefra for å bli sjømenn og skaffe seg et yrke. Per seilte og han tegnet og bygget båter. Men mest av alt er han vel kjent for alle konene, og ikke minst for de som på mystisk vis forsvant på sjøen. Forlegger-Anne har gjennom tidene møtt mange som kjente Per og de er av forskjellig oppfatning. De enes imidlertid om at han var en meget spesiell mann, sjarmerende, men også vanskelig. Hva som egentlig skjedde, den kan han forliste utenfor Bonaire, det vil vi aldri få vite. Men nettopp derfor lever mytene om Per videre i havner verden over.

Sjekk ut hva vi har lagt ut om Per på devflyt.wpengine.com – du finner blant annet link til to NRK-episoder om Per. Googler du Peter Tangvald finner du enda mer info på engelske sider!

På liv og død:
Kr. 349,-
 (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Havets vagabond:
Kr. 349,-
 (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.