Novemberkalender: 14. november – James S. Rockefeller Jr.: «Lykkelig den som finner sin øy»

James S. Rockefeller Jr.:
«Lykkelig den som finner sin øy» – en deilig tittel om det glade 50-tall. En helt ekte Rockefeller som etterhvert finner kjærligheten i Norge. Liv som hun het hadde båret etternavnet Heyerdahl, men hadde trivdes dårlig i Thors skygge.

Forlegger-Anne hevder nærmest med en forskers sikkerhet at det å seile – det forlenger livet! I dette tilfellet viser det seg i tillegg at det å fly småfly, samle på fly og på fine biler — også forlenger livet. James S. Rockefeller Jr. (jeg må ta hele navnet når det gjelder denne mannen). Han sluttet å fly for seks (fikk akkurat inn en epost i dag fra en venn av han som forteller at Pebble som han kalles er hele 96 år) år siden… da fylte han 90 – og vi vet ikke om det var legen eller han selv som tok avgjørelsen.

I forordet til boken skriver Fartein Horgar så vakkert at jeg siterer gang på gang:

«I noen år etter krigen seilte James S. Rockefeller Jr. rundt i en verden som ennå ikke kostet stort, der en sol man ble brun og ikke brent av skinte dagen lang og nattens stjerner hang opp ned, der man plukket himmelsk velsmakende mat rett fra overdådige trær, der menneskene var frie og glade. Stillehavets havner var gjestfrie inntil det mistenkelige, havnemyndighetene tok det piano og alt til sin tid.»

Boken står nå øverst på Forlegger-Annes liste over «leses igjen»! SNART!

Kr. 249,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.