Novemberkalender: 12. november – James Wharram: «Med en kvinne i hvert skrog»

James Wharram:
«Med en kvinne i hvert skrog». Tittelen ble kanskje litt frekk, da originalen var «Two girls – two catamarans», men siden James gjorde det klart i boken at han var sammen med begge fikk den norske tittelen stå.

James starter sin karriere i Forlegger-Annes favoritt-tiår: det glade 50-tallet. Etterkrigstidens eventyrere, kanskje de som aldri hadde hatt lov eller mulighet til å være ungdom. Nå var det deres tid!

James hadde lest seg opp på polynesiske båter og var inspirert av Eric de Bisschop som hadde bygd og seilte sin Kaimiloa. I 1955 legger James, Jutta og Ruth over Atlanterhavet i den 23 fot lange Tangaroa og i 1957 bygger de Rongo (med god hjelp av Bernhard Moitessiers hjelp) og krysser nok en gang Atlanterhavet.

Få i den vestlige verden hadde tro på at dette var havgående fartøy – men James, Ruth og Jutta beviste for verden det motsatte.

Og så sies det… «resten er historie» – en historie om en mann og hans to kvinner som har tegnet, bygget og seilt. For James sin del – i over 60 år. De har også solgt 1000-vis av tegninger og om du ikke har fått det med deg… Forlegger-Anne har selv en «Wharram» – sjekk ut «BareBare to BoraBora» på Facebook og Instagram!

James har gitt ut en rekke publikasjoner men bare «Med en kvinne i hvert skrog» har kommet på norsk.

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.