Novemberkalender: 11. november – Terje Dahl: «Coco Loco»

Terje Dahl:
«Coco Loco» – Reklamemannen som forlater storbylivet til fordel for et liv i en liten – knøttliten – båt! 22 fot – det er under syv meter det. Terje seiler hele veien til Sydhavet og bosetter seg…

Terje bosetter seg etterhvert på Tuvalu og gifter seg med høvdingdatteren Emma Toamatagi (etternavnet betyr «Siste vind»). Etter en måneds bryllupsfest bestemmer de seg for at de vil bosette seg på den ubebodde koralløya Motuloa. Den skulle ligge utenfor orkanbeltet, men etter tre orkaner på kort tid uttaler svigermor Fakalei: «Snart kommer digre bølger til å skylle over øyene. Vi vil prøve å klatre opp i palmene, men så drukner vi. Det er ikke så farlig for meg, jeg er gammel nå, men barna skulle få leve». De reiser til Fijii og Terje blir landslagstrener… nei, ikke for seilerne, men for bordtennislaget! Økonomien er dessverre for dårlig i den jobben og den lille familien flytter på seg igjen. Denne gangen til Norge, der Terje begynner å dubbe film. Han sitter fra tidlig morgen til sent på kveld og ser at boliglånet minsker, men samtidig øker smertene i nakken. Dubbing kan han ikke fortsette med og etter en stund flytter familien igjen, først til Fijii og deretter til Australia hvor han bor fremdeles.

Det er ganske morsomt å gå gjennom Terjes egen blogg sydhav.no. Siden må ha vært laget på en av aller første blogg-plattformene og er sjarmerende gammeldags. Det er ikke lett å finne kronologien – når skjedde egentlig hva?. Men, jeg kan se at Terje oppdaterer jevnlig. Ta en titt – kjøp Coco Loco, eller kjøp e-bok direkte fra Terje.

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.