Ukas trykkokeroppskrift: Coq au vin

Coq au vin i trykkokeren – vi gjør en vanskelig oppskrift enkel!!!

Nå snakker vi festmåltid. Festmåltid på en helt alminnelig onsdag? Ja – hvorfor ikke sier både forfatter-Trine-Amalie og forlegger-Anne! Vanskelig og tidkrevende? Slett ikke – ikke på Trine Amalies måte!

Dette trenger du:

  • 1 rå kylling i biter, eller tilsvarende av kyllinglår og/eller kyllingbryst
  • 100 g bacon
  • 1 ss smør
  • ½ flaske rødvin, billig eller alkoholfri 1 terning hønsebuljong
  • 1 ss tomatpuré
  • 3 fedd hakket hvitløk
  • 1 ts tørket timian eller helst en neve frisk 4 sjalottløk, hakket
  • 250 g frisk sjampinjong i skiver salt og pepper
  • 2 laurbærblad
  • litt finklippet persille

 

Og så enkelt er det:

  • Del bacon i biter og stek dem litt i smør i trykk- kokeren
  • Legg delt kyllingkjøtt i og brun det lett
  • Tilsett resten bortsett fra sopp, løk og persille
  • Kokes under trykk i 15 min
  • I mellomtiden bruner du løk  og sopp i en stekepanne
  • La trykket gå ut, sett kjelen tilbake over varmen og ha i sopp og løk
  • Varmes opp
  • Persilledryss over ved servering
  • Godt landbrød eller hvitløksbrød gjør seg ved siden av.

 

Verre er det ikke! Og vi snakker altså festmåltid, laget på dypfryst kylling fra First Price! På en helt alminnelig onsdag!!!

 

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken ABC for trykkoker her[/mk_button] Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.