Coq au vin i trykkokeren – vi gjør en vanskelig oppskrift enkel!!!
Nå snakker vi festmåltid. Festmåltid på en helt alminnelig onsdag? Ja – hvorfor ikke sier både forfatter-Trine-Amalie og forlegger-Anne! Vanskelig og tidkrevende? Slett ikke – ikke på Trine Amalies måte!
Dette trenger du:
- 1 rå kylling i biter, eller tilsvarende av kyllinglår og/eller kyllingbryst
- 100 g bacon
- 1 ss smør
- ½ flaske rødvin, billig eller alkoholfri 1 terning hønsebuljong
- 1 ss tomatpuré
- 3 fedd hakket hvitløk
- 1 ts tørket timian eller helst en neve frisk 4 sjalottløk, hakket
- 250 g frisk sjampinjong i skiver salt og pepper
- 2 laurbærblad
- litt finklippet persille
Og så enkelt er det:
- Del bacon i biter og stek dem litt i smør i trykk- kokeren
- Legg delt kyllingkjøtt i og brun det lett
- Tilsett resten bortsett fra sopp, løk og persille
- Kokes under trykk i 15 min
- I mellomtiden bruner du løk og sopp i en stekepanne
- La trykket gå ut, sett kjelen tilbake over varmen og ha i sopp og løk
- Varmes opp
- Persilledryss over ved servering
- Godt landbrød eller hvitløksbrød gjør seg ved siden av.
Verre er det ikke! Og vi snakker altså festmåltid, laget på dypfryst kylling fra First Price! På en helt alminnelig onsdag!!!
[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken ABC for trykkoker her[/mk_button] Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)