Chop Suey med kylling i trykkokeren? Ja – selvfølgelig!!!
Det er rart med det. Noen ganger kan man få veldig lyst på kinamat. Og det er jo ikke alltid det finnes en kinarestaurant i nærheten. Ingen problem når man har trykkoker!
Så enkelt er det:
- 4 kyllingbryst, delt i biter
- ½ ts malt ingefær eller 1 ss revet fersk 4 sjalottløk i ringer
- 4 hakkete fedd hvitløk
- ¼ kålhode i tynne strimler, bruk gjerne ostehøvel 2 purrer i tynne ringer
- 1 boks bønnespirer
- 1 ts sukker
- 8 ss olje
- 6 ss kinesisk soya salt og pepper
Og sånn gjør du:
- Varm opp oljen i trykkokeren, la løk og hvitløk surre et par minutter
- Ha i purre, kyllingkjøtt, kål, sukker, soya og ingefær
- Tøm laken fra bønnespirene i kjelen
- Kokes under trykk i 5 minutter
- Smak til med salt og pepper, vend bønnespirene i til slutt og la kjelen stå et par minutter så alt blir varmt
- Server gjerne nudler til
[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken ABC for trykkoker her[/mk_button] Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)
Forlegger-Anne takker Trine-Amalie for den fine oppskriften og alle de andre i boken!!!