Spar strøm: Lag «Bortsj» – rødbetsuppe i trykkokeren

Bortsj – suverent enkel og utrolig god!!!

Dette trenger du:

  • 1 kg rødbeter
  • 3 melne poteter
  • 1,5 liter vann
  • 2 buljongterninger
  • 3 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 laurbærblad matyoghurt eller rømme
  • salt
  • pepper

 

Sånn gjør du:

  1. Ta på deg gummihansker!
  2. Skrell rødbetene og riv dem på rivjern. Det samme gjør du med potetene.
  3. Løk og hvitløk hakkes fint og alt has i kjelen.
  4. Kok under trykk i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  5. Har du en stavmikser for hånden kan du bruke den for å jevne suppen, eller bruk en visp.
  6. Suppen kan godt gjøres ferdig i god tid og bare varmes opp før servering.
  7. Den skal være rykende varm.
  8. En klatt yoghurt eller rømme på toppen og ev. godt mørkt brød ved siden av.

 

Bon apetit!

 

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

 

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Suppa skal med på høstens siste seilas!!! VARM — RØD OG GOD!!!

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.