I disse strømsparetiden kjører vi litt ekstra oppskrifter fra trykkokerboken. Husk at du nå bestiller direkte fra www.flytbok.no
Oppskriften er hentet fra Trine Amalies kokebok, men med forlegger-Annes egne justeringer. Prøv selv og se om du liker denne måten å lage fårikål på!
Dette er av de rettene som virkelig lar en forstå at en trykkoker er et vidunderlig kjøkkenredskap.
Gjør som du pleier å gjøre:
Fårekjøtt (eller lammekjøtt) og biter av hodekål legges lagvis i gryta, mye hel pepper og litt salt mellom lagene. Forleggerens egen variasjon: hele uskrellede poteter rett i gryta! Pleier du å strø på litt mel, gjør du det – jeg dropper melet. Husk at kål avgir mye kraft når den kokes. Jeg hadde i altfor mye vann ved første forsøk. Det holder med fire dl vann.
Du trenger (til 4 personer):
- ca. 1,8 kg lammekjøtt
- 1 kålhode i biter
- 1 kilo uskrellede poteter (mer eller mindre etter eget behov)
- 1 hel pose hel pepper – Forlegger-Anne tok litt fra pepperbøssa…
- Salt – Forlegger–Anne bruker i følge sin mann alltid for lite salt… men salting kan man da gjøre etterpå?
Oppskriften er nesten for enkel:
Når trykket er oppe, setter du klokka på 20 minutter, dekker bordet, tar deg en dusj eller en hvil… og vips er maten ferdig!