Linsesalat i trykkoker

Gjesteblogger (og datter Amanda) stiller med ny oppskrift! “Østeriksk linsesalat finner du oppskriften på på side 254 i ABC for Trykkoker som du kan kjøpe her. Salaten er lett å lage, passer til masse forskjellige ting og kan serveres som lunsj, middag eller i fest-sammenhenger. Denne salaten er like god varm, lunken og kald. Dermed passer det fint å lage en stor porsjon før en helgetur i båten og nytes underveis dit vinden blåser. Oppskriften er nesten helt lik som i boken, bare med mine egne små forbedringer som passer min smak. Lag gjerne dine egne versjoner og håper det smaker.”

 

Ingredienser:

  • 2 dl grønne linser
  • 5 dl vann
  • 6 middels store sjalottløk
  • 2 grønnsaksbuljongterninger

 

Dressing:

  • 1 ss Balsamivoeddik (jeg hadde bare balsamico glace, så brukte det og litt sitronsaft)
  • 3 ss Olivenolje (jeg syns det ble litt mye så tokk bare 1 ss)
  • Salt og pepper

 

Salat:

  • Rucculasalat
  • Cherrytomater
  • Chevre
  • Flytende honning og/eller balsamico glace
  • Pinjekjerner
  • Jeg serverte med tortillachips og store kapers

 

Oppskrift:

Skrell løken og del den opp i biter. Putt løkbittene, linsene, buljong og vannet i trykkokeren. La dette koke under trykk i 12 minutter. Når det er ferdig å koke heller du av buljongen og blander inn dressingen.

Dander ruccula, cherry-tomater og chevre på et fat. Legg på linsesalaten og hell over honning og/eller Balsamico glace. Strø til slutt over pinjekjernen. Server med det du måtte ønske, men jeg syns det passer veldig fint til tortillachips og syrlige store kapers.

 

Vel bekomme!

 

 

Amanda Gjesteblogger

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.