Eple i form lyder oppskriften og dette burde jo være enkelt å få til tenker forlegger-Anne. Eplene er norske og knallgode, mandelpakken er uåpnet, men hvor er rosinene??? Ja, ja, nok en gang må en oppskrift justeres, det blir kokosflak i stedet for rosiner og chilli i stedet for kanel – det må da bli bra? Sukker har jeg!
[mk_button dimension=»three» size=»medium» outline_skin=»dark» bg_color=»#00c8d7″ text_color=»light» icon=»moon-quill» url=»http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=»_self» align=»left» id=»Buton ID» margin_top=»0″ margin_bottom=»15″]Kanskje du likegodt vil kjøpe boken ABC for trykkoker en gang for alle?[/mk_button]
Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)
Du trenger:
- 4 epler
- En neve rosiner byttes ut med kokosflak
- En neve hakkete mandler
- Kanel byttes ut med chilli
- Sukker (det er godt at noe befinner seg i forleggerens skap)
Så enkelt er det:
- Skrell og del epler, legges i teflonform.
- Strø over med rosiner og hakkede mandler, sukker og kanel.
eller… - Strø over med kokosflak og hakkede mandler, sukker og chilli.
- Legg en rist i trykkokeren.
- Hell litt vann i bunnen av kjelen, sett i teflonformen.
Joda… så langt var det enkelt… men idet teflonformen sskal settes ned i gryta viser det seg at formen er for stor (eller gryta for liten). Hvis du har mindre form eller større gryte, følger du oppskriften videre:
- Kok under trykk i 3 – 4 minutter.
- La stå et kvarter mens du nyter middagen…
- og voila; desserten er klar.
Evt gjør du som meg:
Skru ovnen på sånn ca 225 grader og la formen stå i 40 minutter eller til eplene er myke og kokos-flakene er lett brune.


Godt ble det i alle fall!!!
Hilsen Forlegger-Anne
