Hvordan lage epledessert i trykkoker – Ooooppps!

Eple i form lyder oppskriften og dette burde jo være enkelt å få til tenker forlegger-Anne. Eplene er norske og knallgode, mandelpakken er uåpnet, men hvor er rosinene??? Ja, ja, nok en gang må en oppskrift justeres, det blir kokosflak i stedet for rosiner og chilli i stedet for kanel – det må da bli bra? Sukker har jeg!

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kanskje du likegodt vil kjøpe boken ABC for trykkoker en gang for alle?[/mk_button]

 

 

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Du trenger:

  • 4 epler
  • En neve rosiner byttes ut med kokosflak
  • En neve hakkete mandler
  • Kanel byttes ut med chilli
  • Sukker (det er godt at noe befinner seg i forleggerens skap)

Så enkelt er det:

  • Skrell og del epler, legges i teflonform.
  • Strø over med rosiner og hakkede mandler, sukker og kanel.
    eller…
  • Strø over med kokosflak og hakkede mandler, sukker og chilli.
  • Legg en rist i trykkokeren.
  • Hell litt vann i bunnen av kjelen, sett i teflonformen.

Joda… så langt var det enkelt… men idet teflonformen sskal settes ned i gryta viser det seg at formen er for stor (eller gryta for liten). Hvis du har mindre form eller større gryte, følger du oppskriften videre:

  • Kok under trykk i 3 – 4 minutter.
  • La stå et kvarter mens du nyter middagen…
  • og voila; desserten er klar.

Evt gjør du som meg:

Skru ovnen på sånn ca 225 grader og la formen stå i 40 minutter eller til eplene er myke og kokos-flakene er lett brune.

 

 

Godt ble det i alle fall!!!

Hilsen Forlegger-Anne

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.