Xenia er et gammelt gresk begrep for gjestfrihet overfor langveisfarende. Gjester som har reist langt byr vi på en skikkelig gresk lammegryte.
Dette trenger du:
- 1 kg lammekjøtt uten bein
- 2 løk
- 1 dl olivenolje
- 200 g tomater
- 5 dl vann
- 1 kjøttbuljongterning
- salt og pepper
- 2 squash
- 2 ss eddik
- sukker
- rosmarin
Sånn gjør du det:
- Skjær lammekjøttet i 2 cm store terninger
- Skrell løken og hakk den fint
- Flå tomatene og skjær dem i små biter, eller bruk en boks hakkede tomater
- Varm oljen i kjelen og brun kjøttetLa løken surre med noen minutter
- Ha i tomatene, salt og pepper og hell vannet over
- Smuldre buljongterningen over og rør litt i kjelen
- Kok under trykk i 15 minutter
- Skrell squashene og kutt dem i biter på størrelse med kjøttet. Slipp ut trykket av kjelen og ha squashbitene i.
- La det surre i fem minutter uten lokk.
- Smak til med eddik og eventuelt litt sukker, det skal smake sursøtt
- Klipp frisk rosmarin over. Serveres med ris eller godt landbrød.
N Y T . . .
[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp her[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)
Hilsen Forlegger-Anne
Det er vel strengt tatt en geit som ligger
bak meg ; )