I Karibia finnes det mengder av bitte små spisesteder. Der brukes det mye trykkokere! Og det lages utrolig mye god mat. Ofte får man «litt av hvert»; litt kjøtt eller kylling, litt ris, litt grønnsaker og ofte en klatt linsestuing til. Kokebokforfatter Trine-Amalie gjenoppdaget linsenes vidunderlighet i Karibia. Den beste linsestuingen fikk de hos Jane på Tobago. Hun hadde to små bord i forbindelse med kjøkkenet og fire bord på en platting på stranden utenfor, det var hele restauranten. Her har hun forsøkt å gjenskape Janes linsestuing. Det går ikke. Lyden av bølgene mot stranden, palmesuset, luktene av blomstene, varmen, hele stemningen – det lar seg ikke gjenskape. Men godt blir det. Og veldig sunt!
Dette trenger du:
- 2 dl grønne linser
- 4 dl vann
- 2 laurbærblader
- 1 buljongterning
- 1 rød chili, finhakket
- ca ½ cm revet fersk ingefær
- 3 vårløk i ringer
- 2 gulrøtter i småbiter
- salt og pepper
Sånn gjør du:
Linsene skylles godt i vann. I gamle dager sa man at linsene måtte vaskes, det kunne være småstein blant dem, det har Trine-Amalie aldri opplevd, så det bryr jeg hun seg ikke om. Linsene trenger ingen bløtlegging.
Alt hives oppi trykkokeren, kokes i ca 10 min. Slipp ut trykket, ta av lokket, og rør det hele sammen så det blir en tykk stuing. Kok ev. litt til all væske er fordampet.
Linsestuingen brukes som et langt sunnere tilbehør i stedet for poteter, ris eller pasta, gjerne til grillmat eller til pølser. Kald øl smaker godt til.
Bon apetit!
[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]
Kjøp boken ABC FOR TRYKKOKER her[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)