Ukas trykkokeroppskrift – Lammegryte med rosmarin og tyttebærsyltetøy… og masse fløte…

Forlegger-Anne har tryllet fram sin egen oppskrift, og den ble rett og slett veldig god! Den står ikke i boken, så du må ta godt vare på den! Kanskje printe ut og legge i egen oppskriftsamling?

  • Jeg kjøpte et lammelår!

Det var lettsaltet – jeg tenkte ikke på hva det egentlig betydde! Burde jeg det? Det går helt sikkert like bra med det du finner av lam i butikken!

Jeg hadde rett og slett tenkt å sage det i to, men min mann mente at det var en dårlig ide… og delte det opp for meg i passe store biter (jeg laget bitene litt mindre etterhvert…).

  • 5 løk i skiver – disse brunet jeg lett i deilig olivenolje
  • 5 fedd hvitløk – disse hakket jeg opp og blandet i
  • Masse, masse, masse rosmarin – den blandet jeg sammen med løk og hvitløk
  • 10-12 poteter med skall
  • Rødvin… ja, det er sjelden jeg heller den i maten… jeg helte en god klunk rødvin i blandingen
  • … og ja, fire store skjeer med det billige tyttebærsyltetøyet, deilig og søtt!
  • Lammebitene brunet jeg i en egen panne (olivenolje) – og hadde i gryta
  • En hel hvitløk i fedd – føyk oppi i gryta den også…
  • På med lokket, et oppkok – kokte i 10 minutter… dette var på morgenen… så fikk gryta stå til lunch…
  • Nytt oppkok… gryta fikk stå til middag…
  • Nytt oppkok… med gulrøtter i smale skiver og pure i biter – fikk koke lett..
  • Og så… et fløtehus… oppkok…
  • Jeg koker ris ved siden av… da varer gryta et par dager ekstra… denne var imidlertid sååååå god – at det nesten ikke ble noe igjen…

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp her[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Hilsen Forlegger-Anne

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.