Ukas trykkokeroppskrift: Lammefrikassé

Lammefrikassè er en av Forlegger-Annes favoritter… men jeg må innrømme at jeg aldri har laget det selv… det er tid å prøve… og hvorfor ikke prøve det på en helt alminnelig onsdag!

Dette trenger du:

  • 1 kg lammebryst
  • 4 dl vann
  • 5 gulrøtter
  • ¼ sellerirot i biter
  • salt og pepper
  • 1 boks hermetiske grønne erter, uten laken
  • eller 1 boks aspargesbiter
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Maizena jevner lys
  • persille
  • poteter

Sånn gjør du:

  • Skjær kjøttet i passende stykker og ha det i kjelen¨
  • Hell på vann og ha i sellerirot og oppdelte gulrøtter. Enda lekrere blir det om du bruker en pose av de små knaskegulrøttene, da skal de ikke deles
  • Ha i salt og pepper
  • Kokes under trykk i 10 minutter og settes til side til middagstid
  • Erter og ev. asparges has i ved oppvarming
  • Ha i en anelse eddik for å få fram den lille snerten en frikassé bør ha, og jevn med Maizena jevner
  • Dryss klippet persille over ved servering
  • Kokte poteter hører med. Du kan ev. bruke kokefaste ­poteter og la dem koke med i gryta fra starten av.

Skal du lage lammefrikassé «på direkten» er koketiden 25 – 30 minutter under trykk.

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp «ABC for trykkoker» her[/mk_button]

Kr. 349,-
(Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Forlegger-Anne takker nok en gang Trine-Amalie for alle de fine oppskriftene!

Forlegger-Anne med en sliten og velbrukt utgave av ABC for trykkoker
En sliten og velbrukt utgave av boken!

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.