Lammefrikassè er en av Forlegger-Annes favoritter… men jeg må innrømme at jeg aldri har laget det selv… det er tid å prøve… og hvorfor ikke prøve det på en helt alminnelig onsdag!
Dette trenger du:
- 1 kg lammebryst
- 4 dl vann
- 5 gulrøtter
- ¼ sellerirot i biter
- salt og pepper
- 1 boks hermetiske grønne erter, uten laken
- eller 1 boks aspargesbiter
- 1 ts hvitvinseddik
- Maizena jevner lys
- persille
- poteter
Sånn gjør du:
- Skjær kjøttet i passende stykker og ha det i kjelen¨
- Hell på vann og ha i sellerirot og oppdelte gulrøtter. Enda lekrere blir det om du bruker en pose av de små knaskegulrøttene, da skal de ikke deles
- Ha i salt og pepper
- Kokes under trykk i 10 minutter og settes til side til middagstid
- Erter og ev. asparges has i ved oppvarming
- Ha i en anelse eddik for å få fram den lille snerten en frikassé bør ha, og jevn med Maizena jevner
- Dryss klippet persille over ved servering
- Kokte poteter hører med. Du kan ev. bruke kokefaste poteter og la dem koke med i gryta fra starten av.
Skal du lage lammefrikassé «på direkten» er koketiden 25 – 30 minutter under trykk.
[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp «ABC for trykkoker» her[/mk_button]
Kr. 349,-
(Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)
Forlegger-Anne takker nok en gang Trine-Amalie for alle de fine oppskriftene!