Ukas trykkokeroppskrift: Kikertsuppe

Enkel og veeeeeeldig god!

 

Det er utrolig hva man kan lære hvis man går inn i en innvandrerbutikk, tar frem en av varene fra hyllene og spør betjeningen hva dette brukes til. Standardsvaret er som regel noe de har lært av sin mor. Dette var kokebokforfatter Trine Amalies introduksjon til kikerter.

Dette trenger du:

  • 3 dl kikerter
  • 400 g lammekjøtt uten ben
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 poteter i biter
  • 2 ss olje
  • salt
  • 1 ½ liter vann

 

Sånn gjør du:

  • Legg kikertene i bløt natten over
  • Sil av vannet
  • Del kjøttet i store biter og brun det lett i olje i trykk-kokeren
  • Tilsett avsilte kikerter, tomatpuré, salt og poteter i biter
  • Kokes under trykk i 15 minutter
  • Kan godt settes til side og få kose seg i kjelen i mange timer fram til noen blir kalde og sultne og trenger en grunn til fortsatt å se lyst på livet.

 

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]

Kjøp boken ABC FOR TRYKKOKER her[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Forlegger-Anne ønsker deg en riktig god februar – håper trykkokeren er i bruk!

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.