Ukas trykkokeroppskrift: Finsk purresuppe

Dette er en av Trine-Amalies favoritter; enkel, billig, rask og veldig god.

Du trenger:

  • 6 store melne poteter
  • 6 purrer
  • 1 ¼ liter vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • salt og godt med malt hvit pepper
  • 2 eggeplommer
  • 1 dl matfløte
  • persille


Hvordan lager jeg purresuppe:

Skrell potetene og del dem i terninger. Rens purrene, skjær dem i ca 1 cm tykke skiver. Ha purre og poteter, salt og pepper i vannet med buljongen. Kokes under trykk i 10 minutter. Da er både purre  og poteter kokt sønder og sammen. Visp suppen godt, da jevner den seg. Bland eggeplommene i fløten, ha i litt av suppen, rør det sammen og rør det så i suppen. Dermed er suppen legert og klar til servering. Ha gjerne litt finklippet persille på toppen.

Enkelt eller hva? Bon apétit!

 

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.