Dette er en av Trine-Amalies favoritter; enkel, billig, rask og veldig god.
Du trenger:
- 6 store melne poteter
- 6 purrer
- 1 ¼ liter vann
- 2 terninger grønnsaksbuljong
- salt og godt med malt hvit pepper
- 2 eggeplommer
- 1 dl matfløte
- persille
Hvordan lager jeg purresuppe:
Skrell potetene og del dem i terninger. Rens purrene, skjær dem i ca 1 cm tykke skiver. Ha purre og poteter, salt og pepper i vannet med buljongen. Kokes under trykk i 10 minutter. Da er både purre og poteter kokt sønder og sammen. Visp suppen godt, da jevner den seg. Bland eggeplommene i fløten, ha i litt av suppen, rør det sammen og rør det så i suppen. Dermed er suppen legert og klar til servering. Ha gjerne litt finklippet persille på toppen.
Enkelt eller hva? Bon apétit!