Denne suppen er oppkalt etter Comtesse Du Barry som var en av Louis XV’s offisielle elskerinner. Han hadde 15 i alt! Dette var pudderparykkenes tid, det gjenspeiles i blomkålen. ; ) Og vi velger å låne et bilde fra nettet og håpe på at vi får lov! At denne damen er god til å lage mat… det kan vi forstå!
Du trenger:
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 stort blomkålhode i små buketter
- 1 hakket løk
- 1 finsnittet purre, bare det hvite
- 2 ss smør
- 13 dl hønsebuljong, fra terning
- salt og pepper
- 1 eggeplomme
- 4 ss matfløte
Sånn gjør du:
Legg blomkålen i kaldt eddikvann i 5 minutter, det bevarer hvitheten. Fres løk og purre i smøret til det blir blankt. Hell på hønsebuljong, ta av en kopp små blomkålbuketter og ha resten i kjelen. Trykkok i 10 minutter og slipp ut trykket. Smak til med salt og pepper. Bruk en visp, eller stavmikser, og pisk suppen jevn. Ha i resten av blomkålen og la suppen koke noen minutter til den er mør. Pisk sammen fløte og eggeplomme i en bolle. Ha i litt av suppen, visp godt. Tilsettes suppen i en tynn stråle under røring. Varmes opp, men må ikke koke.
Dette er nesten Cordon Bleu, nærmere kommer man ikke med en trykkoker. Og det er garantert noe helt annet enn blomkålsuppe fra pose.
Bon appétit!