Ukas trykkokeroppskrift: Du Barrysuppe

Denne suppen er oppkalt etter Comtesse Du Barry som var en av Louis XV’s offisielle elskerinner. Han hadde 15 i alt! Dette var pudderparykkenes tid, det gjenspeiles i blomkålen. ; ) Og vi velger å låne et bilde fra nettet og håpe på at vi får lov! At denne damen er god til å lage mat… det kan vi forstå!

Du trenger:

  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 stort blomkålhode i små buketter
  • 1 hakket løk
  • 1 finsnittet purre, bare det hvite
  • 2 ss smør
  • 13 dl hønsebuljong, fra terning
  • salt og pepper
  • 1 eggeplomme
  • 4 ss matfløte


Sånn gjør du:

Legg blomkålen i kaldt eddikvann i 5 minutter, det bevarer hvitheten. Fres løk og purre i smøret til det blir blankt. Hell på hønsebuljong, ta av en kopp små blomkålbuketter og ha resten i kjelen. Trykkok i 10 minutter og slipp ut trykket. Smak til med salt og pepper. Bruk en visp, eller stavmikser, og pisk suppen jevn. Ha i resten av blomkålen og la suppen koke noen minutter til den er mør. Pisk sammen fløte og eggeplomme i en bolle. Ha i litt av suppen, visp godt. Tilsettes suppen i en tynn stråle under røring. Varmes opp, men må ikke koke.

Dette er nesten Cordon Bleu, nærmere kommer man ikke med en trykkoker. Og det er garantert noe helt annet enn blomkålsuppe fra pose.

Bon appétit!

 

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Hilsen forlegger-Anne som takker Trine-Amalie og som gleder seg til sommer, sol og seiling!

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.