Biff Stroganoff er en enkel, rask og god rett å lage i trykkokeren. Den må vel også kunne kalles en klassiker. Men som så mange gode, gamle travere, er den mer sjelden å se på menyene i våre dager. Den fortjener å komme til heder og verdighet igjen, enig?
Dette trenger du:
- 600 g storfekjøtt
- 250 g fersk sjampinjong
- 4 løk
- smør til steking
- salt og pepper
- 1 ts mild paprika
- 2 dl vann
- ½ buljongterning
- 1 dl tomatpuré
- 1 ½ dl rømme
Så enkelt er det!
- Kjøttet skjæres i strimler på størrelse med en finger
- Løken skrelles og skjæres i skiver
- Kjøttet stekes lett i smør i trykkokeren, så får løken surre med et par minutter
- Krydderet has i sammen med smuldret buljongterning, vann og tomatpuré
- Rør det hele litt sammen, sett på lokket
- Kokes under trykk i 15 minutter.
- Soppen deles i skiver, det går greit med en eggedeler hvis de er ferske nok
- Stekes i stekepanne og settes til side
- Slipp ut dampen, rør i rømmen og sopp
- Serveres med potetmos.
Hvis du er så heldig at du kan få kloa i et elghjerte eller to, gjør det seg også godt som Biff Stroganoff. Koketiden økes da til 20 minutter.
[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp boken ABC for trykkoker her[/mk_button] Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)
Forlegger-Anne takker Trine-Amalie for den fine oppskriften og alle de andre i boken!!!