Trykkokeroppskrift: Tomatsuppe med monster egg

Tomatsuppe med monster egg! Om du vill lage noe i trykkokeren som passer til Haloween er denne oppskriften perfekt for å imponere barn, barnebarn eller lekende voksne! Gjesteblogger (og datter) Amanda kommer her med nok en oppskrift! Prøvd den i dag… det har du tid til!!!

 

Ingredienser:

  • To bokser med tomater
  • 1 ss tomatpure
  • 1 gul løk
  • 2 hvitløks fedd
  • 1 stor søtpotet
  • 3 gulerøtter
  • 2-3 buljongterninger (velg den typen du liker best eller band grønskas buljong og kylling)
  • Salt og pepper
  • Litt olivenolje
  • 6 egg
  • Grønn konditorfarge

 

Slik gjør du:

Skrell søtpoteten og kutt den opp i små biter, kutt også opp gulerøttene. Ha olivenoljen i trykkokeren og sett platen på middels varme. Kutt opp løk og hvitløk i små biter og ha i gryta. Stek til løken er blitt lit blank. Ha i tomatpure og rør godt rundt. Ha i søtpoteten, gulerøttene, boksene med tomat og godt med vann. Rør rundt og ha i buljongterningene. Sett på lokket og kok under trykk i 30 min. Når suppen har kjølt seg litt ned bruker du en stavmikser til å kjøre suppen helt finn, ha i ekstra vann om den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

Du kan også ha i andre krydder om du ønsker. med litt spisskumen og paprika får den litt mer mexicanske smaker, med litt oregano og balcamico får den litt mer italienske smaker. Jeg har en chili olje på toppen for litt ekstra smak. Smak deg frem til hva du liker best. Server gjerne med makaroni og egg. Men i anledningen haloween skal vi servere den med monster egg.

Hardkok eggene som du vanligvis gjør det. Har en pose klar med litt kaldt vann og masse grønn konditorfarge i. du kan ha hvilken farge du vil, men de mørke fargene funker best. Når eggene er ferdig kokt har du dem rett over i kaldt vann og kakker de mot kanten så de knuser i større og mindre grad rundt helle egget. Ha eggene over i posen med konditorfarge vannet. La de vare i posen i 10 til 15 min. beveg de litt rundt med litt mellomrom om de ikke dekkes helt av faren. Etter 10 til15 min tar du de ut av vannet og syller de, deretter skreller du de. Så har du monster egg å imponere med til tomatsuppen.

 

ABC for trykkoker (full av flotte oppskrifter for din trykkoker får du her:

 

[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]Kjøp her[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

 

Hilsen Amanda

 

 

 

 

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.