Vi kjørte en Portugisisk oppskrift i forrige uke – vi kjører like godt på med en til!
Dette trenger du:
- 750 g skinn og benfri klippfisk, ferdig utvannet
- 3 store løk eller 4 mindre
- En snau kg kokefaste poteter
- Et par hermetiske røde paprika – finnes på glass eller på boks
- 2,5 dl god olivenolje
- 3 ss tomatpuré
- 1 boks hakkete tomater
- 2 ferske chili eller 2 tørkete
- et par never gode sorte oliven
Sånn gjør du:
- Fisken vannes ut og deles i mindre stykker
- Løk og poteter skrelles og skjæres i tynne skiver
- Rør tomatpuré, hermetiske tomater og finhakket chili sammen med oljen
- Skjær paprikaen i tynne strimler
- Ha litt av oljeblandingen i bunnen av trykkokeren
- Legg fisk, løk og poteter lagvis med oljeblanding og paprika mellom lagene
- Tøm resten av oljen over
- Lokket på, og koker i 15 minutter under trykk
- Bland oliven i rett før servering.
– Og jeg som trodde at det tok evigheter å lage bacalao!
– Det er mange som lager bacalao i stekeovnen også, det tar et par timer.
– Da tror jeg vi holder oss til hurtigmetoden!
[mk_button dimension=”three” size=”medium” outline_skin=”dark” bg_color=”#00c8d7″ text_color=”light” icon=”moon-quill” url=”http://www.nautiskfritid.no/products/abc-for-trykkoker2″ target=”_self” align=”left” id=”Buton ID” margin_top=”0″ margin_bottom=”15″]
Kjøp boken ABC FOR TRYKKOKER her[/mk_button]Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)
Forlegger-Anne takker Trine-Amalie for sine fine oppskrifter!
Er du like glad i Portugal som meg Trine-Amalie?