Dette er en av Trine-Amalies favoritter; enkel, billig, rask og veldig god.<\/p>\n
Du trenger:<\/strong><\/p>\n
\n
6 store melne poteter<\/li>\n
6 purrer<\/li>\n
1 \u00bc liter vann<\/li>\n
2 terninger gr\u00f8nnsaksbuljong<\/li>\n
salt og godt med malt hvit pepper<\/li>\n
2 eggeplommer<\/li>\n
1 dl matfl\u00f8te<\/li>\n
persille<\/li>\n<\/ul>\n
Hvordan lager jeg purresuppe:<\/strong><\/p>\n
Skrell potetene og del dem i terninger. Rens purrene, skj\u00e6r dem i ca 1 cm tykke skiver. Ha purre og poteter, salt og pepper i vannet med buljongen. Kokes under trykk i 10 minutter. Da er b\u00e5de purre\u00a0 <\/span>og poteter kokt s\u00f8nder og sammen. Visp suppen godt, da jevner den seg. Bland eggeplommene i fl\u00f8ten, ha i litt av suppen, r\u00f8r det sammen og r\u00f8r det s\u00e5 i suppen. Dermed er suppen legert og klar til servering. Ha gjerne litt finklippet persille p\u00e5 toppen.<\/p>\n