\u00abN\u00e5 er det veldig fristende \u00e5 si \u00abSleng uti et sn\u00f8re og trekk opp all den fisken du kan f\u00e5\u2026\u00bb Det kan jo v\u00e6re tilfelle, men vi kan vel ikke alltid stole p\u00e5 fiskelykken. Har du egen fangst, er det flott. Har du ikke, f\u00e5r du vel heller vente med fiskesuppen til en dag du f\u00e5r fisk\u00bb sier kokebokforfatter Trine-Amalie.<\/p>\n
Du trenger:<\/strong><\/p>\n
\n
fisk<\/li>\n
2 pastinakk eller persillerot<\/li>\n
2 gulr\u00f8tter<\/li>\n
1 purre<\/li>\n
ev. 1 r\u00f8d chili uten fr\u00f8<\/li>\n
ev. et knust fedd hvitl\u00f8k<\/li>\n
salt<\/li>\n
vann<\/li>\n
4 ss cr\u00e9me fraiche, matfl\u00f8te eller r\u00f8mme<\/li>\n
safran eller gurkemeie<\/li>\n
finklippet gressl\u00f8k<\/li>\n<\/ul>\n
\u00a0<\/p>\n
S\u00e5nn gj\u00f8r du:<\/strong><\/p>\n
Trine-Amalie fortsetter. \u00abFiskesuppe trenger skikkelig kraft \u2013 og det er selvf\u00f8lgelig her trykkokeren kommer inn! Rens og fileter fisken. Ha hoder og bein i trykkokeren, har du rekeskall, ta med dem ogs\u00e5. Dekk med vann, tilsett litt salt og kok under trykk i 15 minutter. I mellomtiden renser og skj\u00e6rer du opp gr\u00f8nnsaker etter smak.<\/p>\n
Min mor mente at det ikke ble skikkelig fiskesuppe uten pastinakk \u2013 det l\u00e6rte hun som nygift i Bergen rett etter krigen. Pastinakk er en gr\u00f8nnsak som \u00adnorske b\u00f8nder er begynt \u00e5 dyrke igjen etter at den har v\u00e6rt mer eller mindre borte fra markedet i \u00e5rtier. Som ung student i Stavanger l\u00e6rte jeg at til skikkelig fiskesuppe m\u00e5tte man ha purre. Kystbefolkningen kan fisk og fiskesuppe, dem skal vi lytte til.\u00bb<\/p>\n