En utrolig deilig gryte, der hemmeligheten er kanel!<\/p>
Dette trenger du:\u00a0<\/strong><\/p>
750 g rensk\u00e5ret lammekj\u00f8tt eller aller helst 1,5 kg\u00a0med bein<\/li>
2 ss olivenolje<\/li>
2 ss kanel<\/li>
4 dl vann<\/li>
2 l\u00f8k<\/li>
2 r\u00f8de paprika<\/li>
2 r\u00f8de chili<\/li>
1,5 dl upolert ris<\/li>
2 laurb\u00e6rblad<\/li>
salt og pepper<\/li>
en buljongterning hvis du ikke har med beina<\/li><\/ul>
\u00a0<\/p>
Bruker du lammekj\u00f8tt med bein, skj\u00e6rer du av kj\u00f8ttet og deler det i store biter. Jeg brukte to lamme\u00adknoker, ikke det fineste kj\u00f8ttet p\u00e5 dyret, men det gikk helt fint. Selv kj\u00f8tt med mye sener blir m\u00f8rt i trykkoker. Skj\u00e6r l\u00f8k i b\u00e5ter, paprika og chili i \u00adstrimler.<\/p>
S\u00e5nn gj\u00f8r du:<\/strong><\/p>
Ha olje og kanel i trykkokeren. Det er ingen trykkfeil, det skal v\u00e6re 2 ss, og gjerne litt rause skjeer. La kanelen surre litt i oljen mens den varmes opp.<\/li>
Ha kj\u00f8ttet i den varme oljen, vend det fort et par ganger s\u00e5 kj\u00f8ttsaften forsegles.<\/li>
Ha vannet i kjelen, legg i risen, l\u00f8k, paprika, chili og laurb\u00e6rblad.<\/li>
Salte og pepre etter smak. R\u00f8r det hele litt rundt og legg ev. beina p\u00e5 toppen, da f\u00e5r sausen ekstra god smak.<\/li>
Lokk p\u00e5, og kok i 20 min. Har du ikke kj\u00f8ttbein i trykk\u00adkokeren, holder det med 15 min. Regn med k\u00f8 i byssa, det lukter himmelsk mens det koker \u2013 og det smaker enda bedre! L\u00f8rdagen er reddet!<\/li><\/ol>
\u00a0<\/p>
Forlegger-Anne takker Trine Amalie for alle de fine oppskriftene i boken!<\/strong><\/p>