- 1 kg lammekjøtt uten bein
- 250 g løk
- 4 ss olje
- 2 ½ dl vann
- 2 epler
- revet skall av 1 appelsin og to appelsiner
- salt
- 2 ts karri
- 1 ½ dl créme fraiche Maizena jevner lys
Marinade:
1 ½ dl rødvin
1 ½ dl vineddik 1 laurbærblad
4 nellikspiker
Sånn gjør du:
Skjær kjøttet i terninger og legg det i marinaden i en dobbelt plastpose i minst fire timer.
Skrell og hakk løken. La dem surre i olje i trykk-kokeren. Legg kjøttet i og la det brunes. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del dem i store biter. Hell på vann og ha i revet appelsinskall av en halv appelsin, karri og salt. Kokes under trykk i 20 minutter. Skrell appelsinene, skjær fruktkjøttet i biter og bland det i gryten sammen med créme fraiche. Jevn ev. med litt Maizena jevner. Dryss resten av det revne appelsin- skallet over ved servering. Serveres med kokt ris.
Forlegger-Anne takker Trine Amalie for alle de fine oppskriftene i boken!