Spar strøm: Lag Pikant lammegryte i trykkokeren

  • 1 kg lammekjøtt uten bein
  • 250 g løk
  • 4 ss olje
  • 2 ½ dl vann
  • 2 epler
  • revet skall av 1 appelsin og to appelsiner
  • salt
  • 2 ts karri
  • 1 ½ dl créme fraiche Maizena jevner lys

 

Marinade:
1 ½ dl rødvin
1 ½ dl vineddik 1 laurbærblad
4 nellikspiker

 

Sånn gjør du:

Skjær kjøttet i terninger og legg det i marinaden i en dobbelt plastpose i minst fire timer.

Skrell og hakk løken. La dem surre i olje i trykk-kokeren. Legg kjøttet i og la det brunes. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del dem i store biter. Hell på vann og ha i revet appelsinskall av en halv appelsin, karri og salt. Kokes under trykk i 20 minutter. Skrell appelsinene, skjær fruktkjøttet i biter og bland det i gryten sammen med créme fraiche. Jevn ev. med litt Maizena jevner. Dryss resten av det revne appelsin- skallet over ved servering. Serveres med kokt ris.

Forlegger-Anne takker Trine Amalie for alle de fine oppskriftene i boken!

Forlegger-Anne Nygren er selv en ivrig seiler som har vært på langturseilas to ganger og arrangerer og holder foredrag.

Kr. 349,- (Du blir viderekoblet til flinke folk i bokhandelen Nautisk Fritid – de ordner utsendelsene!)

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.