Novemberkalender: 24. november – Tomalin/Hall: «Donald Crowhursts underlige seilas»

Tomalin/Hall:
«Donald Crowhursts underlige seilas» – Dette var kanskje et underlig valg for juleaften… men boken er både underholdene, spennende og sann! Og trist også… Med Golden Globe og Are Wiigs fantastiske innsats friskt i minne, avslutter vi året med denne merkelige historien!

Vil du rett til boken: https://flytbok.no/shop/spennende-til-tusen/donald-crowhursts-underlige-seilas/

Det finnes tre filmer som jeg anbefaler dere å se:
Dokumentaren «Deep Water» fra 2006 https://www.youtube.com/watch?v=r9NS6Uq9-zk&t=2686s
Samt de to spillefilmene fra 2018:
«The Mercy»: https://www.youtube.com/watch?v=sV_4gpmRDPQ
«Crowhurst»: https://www.youtube.com/watch?v=0FKYtyXhBSw&t=6s

Om boken:
Sent i oktober 1968 stakk Donald Crowhurst til sjøs som en av ni deltakere i Golden Globe race jorden rundt non stop. Åtte måneder senere ble hans fartøy, trimaranen Teignmouth Electron funnet drivende i Atlanteren i rolig sjø og i full orden, uten spor etter Crowhurst. I England var det gjort store forberedelser for å ta imot Crowhurst som vinner av racet. Radiomeldinger han hadde sendt hjem, viste at han lå godt foran sine konkurrenter. Men ved nærmere undersøkelse av loggbøker og notater kom det fram at Crowhurst hadde holdt verden for narr. I virkeligheten hadde han aldri vært ute av Atlanteren! Journalistene Tomalin og Hall har skrevet denne utrolige og underlige historien. En historie som gjennom de siste 35 årene har inspirert til romaner, teaterstykker, opera, musikkverk, multimedia forestillinger, radio-dokumentar, TV-teater og kunstverk. Den har blitt gitt ut en rekke ganger på den engelske markedet, men utrolig nok bare en gang i Norge.

Donald Crowhurst (1932-1969) ble født i India, han flyttet ti år gammel til Pakistan og ble som fjortenåring sendt på kostskole i England. Da Crowhurst som den siste av ni deltagere la avgårde 31. oktober 1968 var målet å bli den første til å seile jorden rundt non-stop. Han la avgårde sent og var dårlig forberedt. Turen skulle vise seg å bli hans endelikt.

Vi sender deg nyhetsbrev med nyttige tips råd og inspirasjon.